Rólunk

Home / Rólunk

Az XXL Mechanika Mérnöki Iroda Kft. 1995-ben alakult. Az alapítók, a belső- és külső munkatársak tapasztalt tervező-fejlesztő gépészmérnökök. Főállásban jelenleg 7 személy dolgozik a cégnél, de a külső munkatársakkal és alvállalkozókkal együtt, rendszeresen kb. 30-35 főt foglalkoztatunk.

Tevékenységi kör

Gépek és berendezések, szállító- és csomagoló rendszerek műszaki tervezése, kivitelezése, helyszíni telepítése és üzembe helyezése; speciális igények szerinti technológia kidolgozása, technológiafejlesztés, automatizálás, gépek rendszerbe illesztése.

Piaci környezet

A gépipar magyarországi piacának egy olyan szeletébe sikerült belépnünk és megmaradnunk, ahol a konkurencia ugyan számottevő, de speciális tudásunk és tapasztalatunk által versenyképesek vagyunk.
Ez a terület a csomagolástechnika, anyagmozgatás és legfőképp a technológiafejlesztés.
Hírnevünk a szakmában jó, megrendeléseinket reklám nélkül, kizárólag eddigi referencia munkáink alapján kaptuk, gyakran pályázat útján.

Gazdasági-pénzügyi helyzet

Az eddig végzett, és néhány igen jelentős nagyságrendű – szakmailag sikeres – feladatnak köszönhetően, működésünk eddigi 22 évében minden évben nyereséges volt a vállalkozásunk. Árbevételünk folyamatosan emelkedett. Az utóbbi három évben nettó árbevételünk már jelentősen túllépte a 200 millió forintot, amelynek nagy részét folyamatosan visszaforgattuk a vállalkozásba: szoftvereket és technikai eszközöket, szerszámgépeket vásároltunk.
2017-ben növeltük a bérelt irodahelyiségeink és a szerelőműhelyünk alapterületét.

Lehetőségek, célok

Kilátásaink erre az évre és a következő évekre jók. Üzleti partnereinknél – ahol további termelésbővítés, vagy termékváltás várható – általában szükség van műszaki szolgáltatásainkra, a termelő berendezések és technológiák korszerűsítésére.

Az általunk telepített berendezések karbantartási munkáit is többnyire mi végezzük el, szerződéssel folyamatosan, vagy esetenkénti megrendeléssel.

Tapasztalataink alapján úgy ítéljük meg, hogy szakmai munkánkkal versenyképesek vagyunk a nemzetközi piacon is. Eddig átadott termelő- és technológiai rendszereinket a külföldi szakemberek is műszakilag magas színvonalúnak, ötletesnek találták, speciális termékeinket külföldön is értékesíteni tudtuk

A jövőben – jelenlegi szolgáltatásaink mellett – az innovációs tevékenység fokozása, saját termékek kifejlesztése, gyártása és forgalmazása a cél.